3 dintre cele mai bune filme ale Academiei Europene de Film vor fi votate de tinerii clujeni

Cluj-Napoca, 14 aprilie 2016: În data de 8 mai 2016, la Cinema Victoria, în cadrul Zilei “Young Audience Film”, tinerii clujeni vor avea ocazia să vadă și să voteze cele 3 filme nominalizate la premiile pentru publicul tânăr ale Academiei Europene de Film. Două eleve de la Liceul Teoretic ”Gheorghe Șincai” din Cluj, Laura Cordoș și Carla Dumitru, câștigătoare ale competiției EducaTIFF- Tineri Critici de Film 2015, au fost selectate ca reprezentante ale juriului și vor anunța rezultatele de la Cluj mai departe Academiei Europene de Film.
0 Comentarii, 46 Vizualizări.


„Cutremur” la Cluj: „6,9 pe scara Richter”, de Nae Caranfil, deschide TIFF

6,9 pe scara Richter, cel mai nou film al regizorului Nae Caranfil, va fi prezentat în premieră mondială în deschiderea celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie). Regizorul unor succese românești precum Filantropica și Restul e tăcere revine cu cel de-al șaptelea lungmetraj al său, o comedie burlescă, țesută cu elemente de musical, despre criza vârstei de mijloc, dragoste, depresie și frica obsesivă de cutremure.
0 Comentarii, 47 Vizualizări.


Eva Peron, polițiști pe tocuri, țapi ispășitori și sex în filmele Fără Limită de la TIFF 2016

Alegorii politice, drame sociale și personale incomode, thrillere explozive, dar și comedii negre, savuroase se regăsesc și anul acesta în două dintre cele mai populare secțiuni ale Festivalului Internațional de Film Transilvania: Supernova și Fără Limită / No Limit. Multe dintre filme ating subiecte politice și sociale fierbinți: refugiați, toleranță, terorism.
0 Comentarii, 48 Vizualizări.


TIFF la a 15-a ediție: revelații, maeștri și povești premiate din întreaga lume

Festivalul Internațional de Film Transilvania se pregătește intens pentru ediția aniversară, a 15-a din istoria celui mai mare eveniment de gen din România. TIFF 2016 va avea loc între 27 mai și 5 iunie, la Cluj-Napoca, și va transforma din nou întreg orașul, timp de 10 zile. Nominalizate la Oscar sau premiate la Berlin, Cannes, Veneția, Toronto, Locarno și San Sebastian, primele filme confirmate aduc în atenție nume ca Alexander Sokurov și Terence Davies, dar și povești fascinante din întreaga lume.
0 Comentarii, 45 Vizualizări.


Impactul TIFF în economia Clujului: 7,5 milioane de euro

Un studiu al Facultății de Business din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” evaluează la 7,5 milioane de euro impactul TIFF asupra economiei locale
Peste 85% dintre clujenii intervievați consideră că TIFF este cel mai reprezentantiv eveniment cultural al Clujului, contribuind la creșterea nivelului de educație, dar și la dezvoltarea infrastructurii locale
0 Comentarii, 56 Vizualizări.


Weekend la Castel la TIFF 2016: circ, vrăjitoare și muzică islandeză live

Un controversat horror mut din anii 20, acompaniat live de un artist islandez și o orchestră, și un documentar fascinant despre lumea circului, pe muzica celor de la Sigur Rós, sunt câteva dintre surprizele programului Weekend la Castel, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie).
0 Comentarii, 47 Vizualizări.


Ghiță, te rog iartă-mă! Iartă-mă!


1 Comentarii, 9980 Vizualizări.


Se relansează Cinemateca TIFF, un program anual pentru pasionații de film

TIFF relansează proiectul dedicat iubitorilor de cinema din Cluj-Napoca.
7 Comentarii, 1345 Vizualizări.


Fii voluntar la TIFF 2016!

Au început înscrierile pentru echipa de voluntari a celei de-a 15-a ediții TIFF!
5 Comentarii, 1285 Vizualizări.


Eva Peron, polițiști pe tocuri, țapi ispășitori și sex în filmele Fără Limită la TIFF 2016

Alegorii politice, drame sociale și personale incomode, thrillere explozive, dar și comedii negre, savuroase se regăsesc și anul acesta în două dintre cele mai populare secțiuni ale TIFF-ului: Supernova și Fără Limită.
5 Comentarii, 1345 Vizualizări.


Descoperirea anului la TIFF: regizorul japonez Sion Sono

TIFF îi dedică anul acesta o amplă retrospectivă regizorului cult Sion Sono, copilul teribil al cinema-ului independent japonez, prezentând 10 dintre cele mai provocatoare filme ale sale.
9 Comentarii, 1351 Vizualizări.


Începe Competiția Locală TIFF 2016. Artiștii clujeni își pot înscrie filmele

Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie 2016) angrenează comunitatea artiștilor vizuali clujeni în Competiția Locală TIFF, pentru al șaptelea an consecutiv, oferindu-le pasionaților de film șansa de a-și prezenta producțiile pe marele ecran, în timpul festivalului.
5 Comentarii, 1229 Vizualizări.


INVITATIE LA TEATRU

Marti, 22 martie 2016, ora 19:00, va avea loc o premieră absolută in Huedin. La Casa de Cultura a orașului va rula piesa de teatru JOJOLICA - CHIRITA DE ARDEAL, adaptată după romanul "Cocoșul și cocoașa", de Alexandru Jurcan.
4 Comentarii, 1103 Vizualizări.


Cronica film de Oscar - Son of Saul

Nici prin cap nu mi-a trecut că ar putea cinemaul să mai inventeze în registrul exprimării. Am văzut filme și filme, crezând că ochiul stilistic a ajuns la limita epuizării. Iar acum, deodată, rămân mut de uimire în fața filmului Fiul lui Saul de Laszlo Nemes, premiat cu tot ce putea fi mai bun, începând cu Cannes, apoi Globurile de Aur, culminând cu Oscarul din acest an.
0 Comentarii, 889 Vizualizări.


Clujencele vor sarbatori Ziua Femeii in compania lui TOTO CUTUGNO!

Cel mai indragit italian al tuturor timpurilor revine in tara noasta si in acest an! La cateva zile dupa Ziua Femeii, pe 13 Martie 2016, de la ora 19.00, la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, celebrul cantaret isi va incanta admiratoarele cu cele mai frumoase melodii ale sale!
0 Comentarii, 1113 Vizualizări.


JOSE CARRERAS va concerta alaturi de Filarmonica de Stat „Transilvania”!

Pentru concertul din 29 Noiembrie 2015, de la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, marele tenor Jose Carreras a ales sa colaboreze cu Filarmonica de Stat „Transilvania”! La sfarsitul lunii Noiembrie, tenorul va urca pentru prima oara pe o scena din Cluj-Napoca. Numele evenimentului este „The Very Best Of The Legendary Tenor José Carreras” si face parte din turneul mondial al artistului, numit „A Life In Music”.

0 Comentarii, 1300 Vizualizări.


Un cinefil cugetând după festival

Acum, la terminarea recentei ediții Tiff, mă întreb cu spaimă cum ar fi viața la Cluj fără febra acestui festival, care produce cinefililor cantități considerabile de endorfină, între broșuri subliniate, adnotate, controverse ideatice, nopți destul de albe, plus nostalgiile de rigoare.
1 Comentarii, 2083 Vizualizări.


10 zile de concerte la TIFF 2015

Concerte, proiecții cu acompaniament live, petreceri și evenimente în decoruri inedite vor însufleți nopțile Clujului la cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie)
1 Comentarii, 2076 Vizualizări.


Cuvintele sunt de prisos la TIFF 2015

Cele mai bune filme recente în care tăcerea e uneori asurzitoare, iar emoțiile explodează în gesturi și imagini percutante vor fi reunite la TIFF (29 mai – 7 iunie) în secțiunea tematică Cuvintele sunt de prisos/ Words Are Very Unnecessary.
2 Comentarii, 2077 Vizualizări.


PE FRONTUL TANDRU ȘI ATROCE AL TIFFULUI

Măsor impactul festivalului de film cu nostalgia de după finalul său.
1 Comentarii, 2077 Vizualizări.


Floare de folk - Editia a V-a - 2014 - festivalul ce te aduce aproape de tine și de ceea ce iubești

Așa cum v-a obișnuit de patru ani, Asociația de Turism pentru Tineret Adeona, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local Sălciua din Județul Alba reunește în cadrul Festivalului ”Floare de Folk” iubitorii de natură, a cântecelor de munte și a folkului la foc de tabără.
46 Comentarii, 3305 Vizualizări.


TIFF Card & Gold Card

Și în acest an spectatorii fideli ai Festivalului Internațional de Film Transilvania pot achiziționa unul dintre cele două carduri care le oferă accesul la un număr de 35 de proiecții.
13 Comentarii, 3477 Vizualizări.


22 de producții în Zilele Filmului Românesc la TIFF

22 de povești românești, 14 lungmetraje și 8 scurtmetraje, unele prezentate în premieră absolută, se regăsesc în mult-așteptata secțiune Zilele Filmului Românesc, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie).
0 Comentarii, 2970 Vizualizări.


Noi concerte la TIFF 2014

Un concert cu instrumente bizare, experiențe cinematografice ca la începutul secolului XX și un spectacol marca Radu Afrim și Vlaicu Golcea, cu remix-uri ale melodiilor Mariei Tănase, vor însoți anul acesta filmele bune la TIFF.
0 Comentarii, 3015 Vizualizări.


„Best of” la TIFF, în secțiunea Supernova

34 de filme numără colecția de neratat din Supernova, la cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie).
0 Comentarii, 2921 Vizualizări.


Răzbunare cu stil la TIFF 2014

Arta răzbunării se predă la TIFF 2014, în 12 filme reunite în secțiunea tematică Ochi pentru ochi/ Eye for an Eye, la cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie).
4 Comentarii, 3002 Vizualizări.


Se întorc „suspecții de serviciu”

Opt dintre foștii concurenți la Trofeul Transilvania revin la Cluj într-o secțiune doar a lor, numită Suspecții de serviciu.
4 Comentarii, 2781 Vizualizări.


Extremism și ambiție în competiția TIFF 2014

Șase regizori debutanți și șase aflați la al doilea film intră anul acesta în cursa pentru trofeele Festivalului Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie).
5 Comentarii, 2559 Vizualizări.


Proiecții speciale la TIFF 2014

Cathedrals of Culture 3D și „Trilogia ardelenilor”
5 Comentarii, 2651 Vizualizări.


AL DOISPREZECELEA TIFF

Incredibil, promițător, magic - iată că Tiff-ul dăinuie, în ciuda unor zvonuri. S-a lipit de Cluj și îi stă bine în inima orașului bonom. Pe afișul ediției recente tronează Luminița Gheorghiu, pe bună dreptate, mai ales după recentul rol din Poziția copilului.
0 Comentarii, 2627 Vizualizări.


INVITAŢIE LA CONCERT FOLK SUSŢINUT DE MAGDA PUSKAS SI PRIETENII

Huedineni sunt invitaţi la un concert folk susţinut de trupa „Magda Puskas si prietenii”, organizat sub egida „ Promovăm cultura, promovăm muzica de calitate”. Spectacolul va avea loc la Casa de Cultura din Huedin, joi 26 septembrie 2013, ora 18:30. Intrarea este gratuită.
2 Comentarii, 3316 Vizualizări.


JOS PALARIA DOMNULE PROFESOR DINU BALAN

E pentru prima oara , cand cineva din Huedin, prinde timp de o ora prime-time-ul unei televiziuni nationale de stiri.
271 Comentarii, 9648 Vizualizări.


MAGDA PUSKAS

In tot ce face si in tot ce este Magda Puskas e iubire in stare pura.
832 Comentarii, 15005 Vizualizări.


CRONICA CLUJ ARENA MUSIC FEST

În cele două zile de concerte ce au marcat CLUJ ARENA MUSIC FEST s-au făcut auzite vocile a numeroşi artişti. Pentru că a fost un festival si nu doar un concert al celor de la Deep Purple- in prima zi, precum si a trupei UB40 - in cea de a doua zi, merită menţionaţi şi artiştii care au prestat în deschiderea celor două trupe.
583 Comentarii, 12095 Vizualizări.


TIFF 2012 - HUGO- CEASUL DIN GARĂ ŞI OMUL MECANIC

Niciodată n-aş fi crezut că Martin Scorsese va opta pentru un film-basm, cu atmosferă retro, într-un Paris albastru, cu referinţe livreşti şi elogii cinemaului veritabil. Asfel este filmul Hugo, recompensat cu Oscar 2012 pentru imagine.
1880 Comentarii, 33209 Vizualizări.


TIFF 2012 - CRATIŢE ONIRICE ŞI ORGII ESTETICE

Aşa deodată mă bântuie un truism jalnic: filmul nu e teatru! De parcă aş fi spus: vara nu e iarnă... Am aşteptat cu sufletul la gură primul film al regizorului genial Purcărete.
1 Comentarii, 5463 Vizualizări.


TIFF 2012- CLIPURI CU CRISALIDE

La ediţia recentă a festivalului TIFF, filmul Clip al regizoarei Maja Milos a şocat, a stârnit controverse, a incomodat, însă nicio clipă n-a putut fi omis din palmares.
519 Comentarii, 7332 Vizualizări.


INVITATIE LA TEATRU IN HUEDIN

PREMIERA! PREMIERA! PREMIERA!
63 Comentarii, 4825 Vizualizări.


ALEGEREA NEDREAPTA A MORȚII

Cel mai ușor ar fi să postez o știre despre accidentul în care două tinere și-au pierdut viața. În mod cinic aș transforma o tragedie într-un comunicat de presă.
1629 Comentarii, 28805 Vizualizări.


EUROVISION ROMÂNIA 2013 - între manipulare şi penibil

Personal nu sunt un mare fan al concursului EUROVISION, si asta nu pentru ca nu ar promova valori muzicale, ci pentru că in ultimii 10 ani a ajuns un fel de cumetrie europeana interstatală.
130 Comentarii, 6171 Vizualizări.


OLÁH GERGŐ A GASTIGAT FINALA "X FAKTOR" UNGARIA 2012

In urma rezultatelor OLÁH GERGŐ a castigat competitia " X FAKTOR" UNGARIA 2012. Voi dedica cateva randuri celei care a cucerit inimile celor din Romania.
484 Comentarii, 8914 Vizualizări.


ANTAL TIMEA A MAGYARORSZÁGI X-FAKTOR DÖNTŐJÉBEN

Néha azon elmélkedem mit kéne tegyen az ember ahhoz, hogy felhívja magára egy egész közösség figyelmét? És nem egy napra vagy kettőre hanem több héten keresztül. Milyen jelenséget lehet mozgásba hozni, oly módon, hogy több száz vagy lehet több ezer ember lemondjon mindarról amit normális esetben tenne egy szombat este és izgalommal, illetve meghatodtan várják a Magyarországi X-Faktor műsorát.
543 Comentarii, 14004 Vizualizări.


ANTAL TIMEA IN FINALA "X FACTOR" UNGARIA !

Ma intreb uneori ce ar trebui sa faca un om pentru a acapara atentia unei intregi comunitati. Si nu pentru o zi sau doua ci pentru saptamani la rand. Ce fenomen poti pune in miscare, astfel incat, cateva sute sau poate cateva mii de oameni sa renunte la tot ceea ce ar fi facut in mod normal intr-o sambata seara si sa astepte cu infrigurare si emotie desfasurarea editiei “X Factor” din Ungaria.
8461 Comentarii, 359954 Vizualizări.


NAPOCA FOLK FESTIVAL

ASOCIAŢIA CULTURALĂ NAPOCA FOLK face o „ultimă strigare” publică, prin intermediul mass-media:
578 Comentarii, 20154 Vizualizări.


Bilete la TIFF 2012

Biletele pentru cea de-a unsprezecea ediţie a Festivalului International de Film Transilvania pot fi achiziționate online pe www.biletmaster.ro începand din 23 mai 2012.
1797 Comentarii, 112386 Vizualizări.


Eveniment special la TIFF: 40 de ani de la „Nunta de piatră”

Unul dintre filmele-reper ale cinematografiei române, Nunta de piatră, în regia lui Mircea Veroiu și Dan Pița, își va sărbători cea de-a 40-a aniversare la TIFF 2012.
21 Comentarii, 3905 Vizualizări.


CRONICA TIFF 2011 - "NEVER LET ME GO"

A fi sau a nu fi... Şi dacă în Edenul copilăriei am şti ce obstacole ne aşteaptă, am renunţa la viaţă?
81 Comentarii, 4106 Vizualizări.


CARAGIALE, CARAGIALE, FĂ ŞI-N HUEDIN PARALE !

Luni, 8 martie, orele 18:00, în sala de sport al Liceului Teoretic “O. Goga” a avut loc un spectacol de teatru, ca urmare a parteneriatului făcut între biblioteca liceului şi cea a Grupului Şcolar. Proiectul a avut ca ţintă clasa a7a de la liceu şi 7 C. Acest parteneriat între bibilioteci a început anul trecut, cu tema “Octavian Goga” şi a continuat anul acesta cu “I.L. Caragiale”.
1274 Comentarii, 155067 Vizualizări.


APLAUDĂM, MĂRIA TA !

Cluj-Napoca. Duminică seara. Concert extraordinar Tudor Gheorghe împreună cu Filarmonica şi Corul Operei din Târgu-Mureş. Halucinant. Trupul şi mintea vibrează în aceeaşi rezonanţă cu sunetul orchestrei. Maestrul nu se mulţumeşte cu ce simţi şi plusează. Cuvintele devin versuri, versurile devin poezie, poezia devine muzică. Iar totul devine o feerie inimaginabilă.
0 Comentarii, 6249 Vizualizări.


INTERVIUL LUNII: PICTORUL, PSIHOLOGUL, OMUL - PAUL BĂTĂIOSU

Într-o frumoasă zi de iarnă am avut plăcerea de a-i cunoaşte pe pictorul Paul Bătăiosu şi pe soţia sa Julieta. Lucrările domnului Bătăiosu, expuse în livingul spaţios, denotă un simţ echilibrat pentru imagine şi culori, o transparenţa a ideii, forţă şi non-conformism. Soţii Bătăiosu, răspândesc în egală măsură armonie şi ceva familiar, prietenesc, firesc. Cu toate acestea, pregătindu-mă să vin la el, am avut anumite reţineri. Simţeam în spatele deschiderii sale un caracter ferm, o stăpânire de sine pe care ţi-o dau reuşitele în viaţa personală şi profesională şi mă întrebam: oare nu cumva îmi va fi greu să orientez convorbirea pe un curs dorit de mine cu un astfel de om? De la primul schimb de replici temerile s-au spulberat.
1045 Comentarii, 33830 Vizualizări.


FESTIVALUL DE COLINDE „ NOI UMBLĂM SĂ ÎMPLINIM” – EDIŢIA A II -A – HUEDIN

A II –a editie a festivalului de colinde „ Noi umblăm să împlinim” a avut loc în data de 10 decembrie 2009.
590 Comentarii, 20487 Vizualizări.


O ŢARĂ NUMITĂ PORTOCALIA ! - JURNAL ZILNIC SI OBLIGATORIU. -ziua a doua

Ziua a doua
91 Comentarii, 5485 Vizualizări.


O ŢARĂ NUMITĂ PORTOCALIA !- JURNAL ZILNIC SI OBLIGATORIU - prima zi

Prima zi
20 Comentarii, 3919 Vizualizări.


Interhit