Ghiță, te rog iartă-mă! Iartă-mă!


1 Comentarii, 9830 Vizualizări.


Se relansează Cinemateca TIFF, un program anual pentru pasionații de film

TIFF relansează proiectul dedicat iubitorilor de cinema din Cluj-Napoca.
7 Comentarii, 1191 Vizualizări.


Fii voluntar la TIFF 2016!

Au început înscrierile pentru echipa de voluntari a celei de-a 15-a ediții TIFF!
5 Comentarii, 1144 Vizualizări.


Eva Peron, polițiști pe tocuri, țapi ispășitori și sex în filmele Fără Limită la TIFF 2016

Alegorii politice, drame sociale și personale incomode, thrillere explozive, dar și comedii negre, savuroase se regăsesc și anul acesta în două dintre cele mai populare secțiuni ale TIFF-ului: Supernova și Fără Limită.
5 Comentarii, 1225 Vizualizări.


Descoperirea anului la TIFF: regizorul japonez Sion Sono

TIFF îi dedică anul acesta o amplă retrospectivă regizorului cult Sion Sono, copilul teribil al cinema-ului independent japonez, prezentând 10 dintre cele mai provocatoare filme ale sale.
9 Comentarii, 1206 Vizualizări.


Începe Competiția Locală TIFF 2016. Artiștii clujeni își pot înscrie filmele

Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie 2016) angrenează comunitatea artiștilor vizuali clujeni în Competiția Locală TIFF, pentru al șaptelea an consecutiv, oferindu-le pasionaților de film șansa de a-și prezenta producțiile pe marele ecran, în timpul festivalului.
5 Comentarii, 1110 Vizualizări.


INVITATIE LA TEATRU

Marti, 22 martie 2016, ora 19:00, va avea loc o premieră absolută in Huedin. La Casa de Cultura a orașului va rula piesa de teatru JOJOLICA - CHIRITA DE ARDEAL, adaptată după romanul "Cocoșul și cocoașa", de Alexandru Jurcan.
4 Comentarii, 1027 Vizualizări.


Cronica film de Oscar - Son of Saul

Nici prin cap nu mi-a trecut că ar putea cinemaul să mai inventeze în registrul exprimării. Am văzut filme și filme, crezând că ochiul stilistic a ajuns la limita epuizării. Iar acum, deodată, rămân mut de uimire în fața filmului Fiul lui Saul de Laszlo Nemes, premiat cu tot ce putea fi mai bun, începând cu Cannes, apoi Globurile de Aur, culminând cu Oscarul din acest an.
0 Comentarii, 806 Vizualizări.


Clujencele vor sarbatori Ziua Femeii in compania lui TOTO CUTUGNO!

Cel mai indragit italian al tuturor timpurilor revine in tara noasta si in acest an! La cateva zile dupa Ziua Femeii, pe 13 Martie 2016, de la ora 19.00, la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, celebrul cantaret isi va incanta admiratoarele cu cele mai frumoase melodii ale sale!
0 Comentarii, 1035 Vizualizări.


JOSE CARRERAS va concerta alaturi de Filarmonica de Stat „Transilvania”!

Pentru concertul din 29 Noiembrie 2015, de la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, marele tenor Jose Carreras a ales sa colaboreze cu Filarmonica de Stat „Transilvania”! La sfarsitul lunii Noiembrie, tenorul va urca pentru prima oara pe o scena din Cluj-Napoca. Numele evenimentului este „The Very Best Of The Legendary Tenor José Carreras” si face parte din turneul mondial al artistului, numit „A Life In Music”.

0 Comentarii, 1210 Vizualizări.


Un cinefil cugetând după festival

Acum, la terminarea recentei ediții Tiff, mă întreb cu spaimă cum ar fi viața la Cluj fără febra acestui festival, care produce cinefililor cantități considerabile de endorfină, între broșuri subliniate, adnotate, controverse ideatice, nopți destul de albe, plus nostalgiile de rigoare.
1 Comentarii, 2011 Vizualizări.


10 zile de concerte la TIFF 2015

Concerte, proiecții cu acompaniament live, petreceri și evenimente în decoruri inedite vor însufleți nopțile Clujului la cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie)
1 Comentarii, 1990 Vizualizări.


Cuvintele sunt de prisos la TIFF 2015

Cele mai bune filme recente în care tăcerea e uneori asurzitoare, iar emoțiile explodează în gesturi și imagini percutante vor fi reunite la TIFF (29 mai – 7 iunie) în secțiunea tematică Cuvintele sunt de prisos/ Words Are Very Unnecessary.
2 Comentarii, 1994 Vizualizări.


PE FRONTUL TANDRU ȘI ATROCE AL TIFFULUI

Măsor impactul festivalului de film cu nostalgia de după finalul său.
1 Comentarii, 1990 Vizualizări.


Floare de folk - Editia a V-a - 2014 - festivalul ce te aduce aproape de tine și de ceea ce iubești

Așa cum v-a obișnuit de patru ani, Asociația de Turism pentru Tineret Adeona, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local Sălciua din Județul Alba reunește în cadrul Festivalului ”Floare de Folk” iubitorii de natură, a cântecelor de munte și a folkului la foc de tabără.
11 Comentarii, 3132 Vizualizări.


TIFF Card & Gold Card

Și în acest an spectatorii fideli ai Festivalului Internațional de Film Transilvania pot achiziționa unul dintre cele două carduri care le oferă accesul la un număr de 35 de proiecții.
13 Comentarii, 3407 Vizualizări.


22 de producții în Zilele Filmului Românesc la TIFF

22 de povești românești, 14 lungmetraje și 8 scurtmetraje, unele prezentate în premieră absolută, se regăsesc în mult-așteptata secțiune Zilele Filmului Românesc, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie).
0 Comentarii, 2883 Vizualizări.


Noi concerte la TIFF 2014

Un concert cu instrumente bizare, experiențe cinematografice ca la începutul secolului XX și un spectacol marca Radu Afrim și Vlaicu Golcea, cu remix-uri ale melodiilor Mariei Tănase, vor însoți anul acesta filmele bune la TIFF.
0 Comentarii, 2897 Vizualizări.


„Best of” la TIFF, în secțiunea Supernova

34 de filme numără colecția de neratat din Supernova, la cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie).
0 Comentarii, 2833 Vizualizări.


Răzbunare cu stil la TIFF 2014

Arta răzbunării se predă la TIFF 2014, în 12 filme reunite în secțiunea tematică Ochi pentru ochi/ Eye for an Eye, la cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie).
4 Comentarii, 2910 Vizualizări.


Se întorc „suspecții de serviciu”

Opt dintre foștii concurenți la Trofeul Transilvania revin la Cluj într-o secțiune doar a lor, numită Suspecții de serviciu.
4 Comentarii, 2675 Vizualizări.


Extremism și ambiție în competiția TIFF 2014

Șase regizori debutanți și șase aflați la al doilea film intră anul acesta în cursa pentru trofeele Festivalului Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie).
5 Comentarii, 2496 Vizualizări.


Proiecții speciale la TIFF 2014

Cathedrals of Culture 3D și „Trilogia ardelenilor”
5 Comentarii, 2572 Vizualizări.


AL DOISPREZECELEA TIFF

Incredibil, promițător, magic - iată că Tiff-ul dăinuie, în ciuda unor zvonuri. S-a lipit de Cluj și îi stă bine în inima orașului bonom. Pe afișul ediției recente tronează Luminița Gheorghiu, pe bună dreptate, mai ales după recentul rol din Poziția copilului.
0 Comentarii, 2518 Vizualizări.


INVITAŢIE LA CONCERT FOLK SUSŢINUT DE MAGDA PUSKAS SI PRIETENII

Huedineni sunt invitaţi la un concert folk susţinut de trupa „Magda Puskas si prietenii”, organizat sub egida „ Promovăm cultura, promovăm muzica de calitate”. Spectacolul va avea loc la Casa de Cultura din Huedin, joi 26 septembrie 2013, ora 18:30. Intrarea este gratuită.
2 Comentarii, 3236 Vizualizări.


JOS PALARIA DOMNULE PROFESOR DINU BALAN

E pentru prima oara , cand cineva din Huedin, prinde timp de o ora prime-time-ul unei televiziuni nationale de stiri.
218 Comentarii, 9054 Vizualizări.


MAGDA PUSKAS

In tot ce face si in tot ce este Magda Puskas e iubire in stare pura.
832 Comentarii, 14722 Vizualizări.


CRONICA CLUJ ARENA MUSIC FEST

În cele două zile de concerte ce au marcat CLUJ ARENA MUSIC FEST s-au făcut auzite vocile a numeroşi artişti. Pentru că a fost un festival si nu doar un concert al celor de la Deep Purple- in prima zi, precum si a trupei UB40 - in cea de a doua zi, merită menţionaţi şi artiştii care au prestat în deschiderea celor două trupe.
583 Comentarii, 11930 Vizualizări.


TIFF 2012 - HUGO- CEASUL DIN GARĂ ŞI OMUL MECANIC

Niciodată n-aş fi crezut că Martin Scorsese va opta pentru un film-basm, cu atmosferă retro, într-un Paris albastru, cu referinţe livreşti şi elogii cinemaului veritabil. Asfel este filmul Hugo, recompensat cu Oscar 2012 pentru imagine.
1879 Comentarii, 32569 Vizualizări.


TIFF 2012 - CRATIŢE ONIRICE ŞI ORGII ESTETICE

Aşa deodată mă bântuie un truism jalnic: filmul nu e teatru! De parcă aş fi spus: vara nu e iarnă... Am aşteptat cu sufletul la gură primul film al regizorului genial Purcărete.
1 Comentarii, 5374 Vizualizări.


TIFF 2012- CLIPURI CU CRISALIDE

La ediţia recentă a festivalului TIFF, filmul Clip al regizoarei Maja Milos a şocat, a stârnit controverse, a incomodat, însă nicio clipă n-a putut fi omis din palmares.
485 Comentarii, 7162 Vizualizări.


INVITATIE LA TEATRU IN HUEDIN

PREMIERA! PREMIERA! PREMIERA!
63 Comentarii, 4723 Vizualizări.


ALEGEREA NEDREAPTA A MORȚII

Cel mai ușor ar fi să postez o știre despre accidentul în care două tinere și-au pierdut viața. În mod cinic aș transforma o tragedie într-un comunicat de presă.
1627 Comentarii, 27584 Vizualizări.


EUROVISION ROMÂNIA 2013 - între manipulare şi penibil

Personal nu sunt un mare fan al concursului EUROVISION, si asta nu pentru ca nu ar promova valori muzicale, ci pentru că in ultimii 10 ani a ajuns un fel de cumetrie europeana interstatală.
130 Comentarii, 6050 Vizualizări.


OLÁH GERGŐ A GASTIGAT FINALA "X FAKTOR" UNGARIA 2012

In urma rezultatelor OLÁH GERGŐ a castigat competitia " X FAKTOR" UNGARIA 2012. Voi dedica cateva randuri celei care a cucerit inimile celor din Romania.
482 Comentarii, 8782 Vizualizări.


ANTAL TIMEA A MAGYARORSZÁGI X-FAKTOR DÖNTŐJÉBEN

Néha azon elmélkedem mit kéne tegyen az ember ahhoz, hogy felhívja magára egy egész közösség figyelmét? És nem egy napra vagy kettőre hanem több héten keresztül. Milyen jelenséget lehet mozgásba hozni, oly módon, hogy több száz vagy lehet több ezer ember lemondjon mindarról amit normális esetben tenne egy szombat este és izgalommal, illetve meghatodtan várják a Magyarországi X-Faktor műsorát.
543 Comentarii, 13755 Vizualizări.


ANTAL TIMEA IN FINALA "X FACTOR" UNGARIA !

Ma intreb uneori ce ar trebui sa faca un om pentru a acapara atentia unei intregi comunitati. Si nu pentru o zi sau doua ci pentru saptamani la rand. Ce fenomen poti pune in miscare, astfel incat, cateva sute sau poate cateva mii de oameni sa renunte la tot ceea ce ar fi facut in mod normal intr-o sambata seara si sa astepte cu infrigurare si emotie desfasurarea editiei “X Factor” din Ungaria.
8383 Comentarii, 354868 Vizualizări.


NAPOCA FOLK FESTIVAL

ASOCIAŢIA CULTURALĂ NAPOCA FOLK face o „ultimă strigare” publică, prin intermediul mass-media:
577 Comentarii, 19665 Vizualizări.


Bilete la TIFF 2012

Biletele pentru cea de-a unsprezecea ediţie a Festivalului International de Film Transilvania pot fi achiziționate online pe www.biletmaster.ro începand din 23 mai 2012.
1670 Comentarii, 109448 Vizualizări.


Eveniment special la TIFF: 40 de ani de la „Nunta de piatră”

Unul dintre filmele-reper ale cinematografiei române, Nunta de piatră, în regia lui Mircea Veroiu și Dan Pița, își va sărbători cea de-a 40-a aniversare la TIFF 2012.
21 Comentarii, 3816 Vizualizări.


CRONICA TIFF 2011 - "NEVER LET ME GO"

A fi sau a nu fi... Şi dacă în Edenul copilăriei am şti ce obstacole ne aşteaptă, am renunţa la viaţă?
81 Comentarii, 4015 Vizualizări.


CARAGIALE, CARAGIALE, FĂ ŞI-N HUEDIN PARALE !

Luni, 8 martie, orele 18:00, în sala de sport al Liceului Teoretic “O. Goga” a avut loc un spectacol de teatru, ca urmare a parteneriatului făcut între biblioteca liceului şi cea a Grupului Şcolar. Proiectul a avut ca ţintă clasa a7a de la liceu şi 7 C. Acest parteneriat între bibilioteci a început anul trecut, cu tema “Octavian Goga” şi a continuat anul acesta cu “I.L. Caragiale”.
1271 Comentarii, 154055 Vizualizări.


APLAUDĂM, MĂRIA TA !

Cluj-Napoca. Duminică seara. Concert extraordinar Tudor Gheorghe împreună cu Filarmonica şi Corul Operei din Târgu-Mureş. Halucinant. Trupul şi mintea vibrează în aceeaşi rezonanţă cu sunetul orchestrei. Maestrul nu se mulţumeşte cu ce simţi şi plusează. Cuvintele devin versuri, versurile devin poezie, poezia devine muzică. Iar totul devine o feerie inimaginabilă.
0 Comentarii, 6169 Vizualizări.


INTERVIUL LUNII: PICTORUL, PSIHOLOGUL, OMUL - PAUL BĂTĂIOSU

Într-o frumoasă zi de iarnă am avut plăcerea de a-i cunoaşte pe pictorul Paul Bătăiosu şi pe soţia sa Julieta. Lucrările domnului Bătăiosu, expuse în livingul spaţios, denotă un simţ echilibrat pentru imagine şi culori, o transparenţa a ideii, forţă şi non-conformism. Soţii Bătăiosu, răspândesc în egală măsură armonie şi ceva familiar, prietenesc, firesc. Cu toate acestea, pregătindu-mă să vin la el, am avut anumite reţineri. Simţeam în spatele deschiderii sale un caracter ferm, o stăpânire de sine pe care ţi-o dau reuşitele în viaţa personală şi profesională şi mă întrebam: oare nu cumva îmi va fi greu să orientez convorbirea pe un curs dorit de mine cu un astfel de om? De la primul schimb de replici temerile s-au spulberat.
1043 Comentarii, 33478 Vizualizări.


FESTIVALUL DE COLINDE „ NOI UMBLĂM SĂ ÎMPLINIM” – EDIŢIA A II -A – HUEDIN

A II –a editie a festivalului de colinde „ Noi umblăm să împlinim” a avut loc în data de 10 decembrie 2009.
590 Comentarii, 20150 Vizualizări.


O ŢARĂ NUMITĂ PORTOCALIA ! - JURNAL ZILNIC SI OBLIGATORIU. -ziua a doua

Ziua a doua
91 Comentarii, 5412 Vizualizări.


O ŢARĂ NUMITĂ PORTOCALIA !- JURNAL ZILNIC SI OBLIGATORIU - prima zi

Prima zi
20 Comentarii, 3800 Vizualizări.


Interhit