Infiintarea Grupului Alcoolicilor Anonimi Huedin


O premiera in sfera serviciilor sociale are loc in Huedin. Astfel, incepand cu data de 5 decembrie 2016, s-a infiintat Grupul Alcoolicilor Anonimi Huedin. Ca o prefata la infiintarea acestui grup de servicii in combaterea dependentei alcoolice, am luat un scurt interviu Presedintelui AA Romania, care spre bucuria noastra, este clujean. Si pentru ca nu degeaba exista in titulatura cuvantul „anonim”, il vom numi Mircea.

 


 

 

Reporter:  Intai de toate, haideti sa lamurim ce este AA-ul?

 

Mircea, reprezentant AA:  Da... Pare o intrebare simpla... insa A.A. -ul este ceva neobisnuit. Nu poate fi comparat cu ceva ce lumea cunoaste... Este nevoie sa participi macar la o intalnire AA ca sa iti poti forma o imagine cat de cat mai aproape de realitate referitor la ceea ce este AA-ul. Insa, ca sa va raspund la intrebare, am sa va citesc preambulul nostru. Este un fragment ce se citeste la inceputul fiecarui grup AA.

„Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de barbati si femei care îşi împărtaşesc experienţa, puterea şi speranţa, cu scopul de a-şi rezolva problema comună şi de a-i ajuta şi pe alţii să se însănătoşească de pe urma alcoolismului. Singura cerinţă pentru participare ca membru este dorinţa de a înceta băutul. AA-ul nu percepe nici cotizaţii, nici taxe de înscriere, ne finanţăm prin contribuţiile noastre. AA nu se afiliază nici unei secte, nici unei formaţiuni religioase sau politice, nici unei organizaţii sau instituţii; ei nu doresc să se angajeze în nici o controversă; nu sprijină şi nu contestă nici o cauză. Scopul nostru primordial este acela de a rămâne abstinenţi şi de a-i ajuta pe alţi alcoolici să ajungă la abstinenţă.“

 

Reporter: Care sunt metodele prin care AA-ul vine in ajutorul celor dependenti?

 

Mircea, reprezentant AA:  In primul rand, ca si dependente, noi ne ocupam doar de dependenta de alcool, insa este verificat faptul ca programul functioneaza la fel de bine pentru orice alte dependente. Noi avem usa deschisa pentru ei... sunt bine veniti, insa le recomandam sa aiba propriile lor grupuri. Acum referitor la metode,  suntem oarecum „avantajati“  fata de alte incercari ale alcoolicului de a-si rezolva problema legata de consumul de alcool. Suntem avantajati pentru ca cei care ajuta la recuperarea alcoolicului suntem chiar noi, alcoolicii recuperati. Nimeni nu poate intelege mai bine prin ce trece un alcoolic decat un alt alcoolic care a trecut deja pe acolo. Faptul ca exista o solutie... si ca ea este acolo in fata ta,  vie,  cred ca este cel mai mare ajutor si gand aducator de speranta atat pentru alcoolic cat si pentru familia acestuia.  Principala noastra metoda este simpla: participarea la grup. Desigur, ar parea banal, insa acolo se intampla totul. In grup ne regasim propria personalitate si dorinta de viata. In grup invatam ce avem de facut ca sa ne pastram abstinenta, in grup ne vedem boala asa cum nu am reusit sa o vedem in alta parte. Da, alcoolicul este un om bolnav,  chiar daca uneori nimeni nu-l vede asa. Noi stim ca suntem bolnavi si ca boala asta are o solutie.  E vorba de 12 pasi pe care ii parcurgem, iar Pasii Alcoolicilor Anonimi sunt un drum mai mult spiritual, insa pe care fiecare il parcurge in felul lui, asa cum poate. Ceea ce este important in primul rand este ca alcoolicul in recuperare doreste sa-i parcurga cel putin la fel de mult cum isi dorea sa consume paharul acela de alcool. 

 

Reporter: Exista vreun cost al acestei terapii?

 

Mircea, reprezentant AA:  Cred ca am raspuns partial la aceasta intrebare... din preambul. In AA nu se percep nici cotizatii, nici taxe... ne finantam prin contributiile noastre. Ce inseamna asta? Inseamna ca intrarea este libera si usa deschisa, noi chiar nu lasam pe noul venit ca la prima intalnire sa plateasca ceva... insa doar daca vrea, pe masura ce se recupereaza, devine responsabil si isi da seama ca abstinenta lui, viata lui, depinde de viata grupului si este dispus sa contribuie si el la plata costurilor (curent, cafea, prajituri, pliante, etc). Noi numim asta Traditia 7.  In A.A.  plata terapiei face parte, de fapt, din terapie.

 

Reporter: Cate grupuri AA sunt in judetul Cluj?

 

Mircea, reprezentant AA:  In judetul Cluj avem 7 grupuri, 5 in Cluj-Napoca, unul in Dej, unul in Sanpaul.   Acum  cu grupul din Huedin vor fi 8. Daca privim dupa cum stam, fata de nivelul la care a crescut A.A.-ul  in Romania, judetul Cluj sta bine ca forma de organizare, insa daca privim nevoia reala de astfel de grupuri, inca mai sunt multe de facut. De asta noi ne bucuram pentru fiecare grup deschis si cred ca e potrivit  sa multumim  aici Primariei si Consiliului Local Huedin,  ca au inteles si au sprijinit pornirea acestui grup la Huedin.

 

Reporter:  De cand este operational  grupul AA din Huedin si unde se afla?

 

Mircea, reprezentant AA:  Incepand cu data de 05 dec 2016 am infiintat un grup AA si in orasul Huedin. Acesta se afla la etajul 2 al vechii Policlinicii Huedin. Intalnirea va fi o data pe saptamana, si a fost stabilita ca fiind in fiecare joi a saptamanii incepand cu ora 18.00. Pentru a participa la grup puteti sa cautati direct grupul la adresa specificata, insa va recomandam ca mai intai sa ne contactati fie prin email la adresa info@alcooliciianonimi.ro, fie prin telefon la numarul nostru 0770-CALLAA (0770225522). Desigur ca exista si un reprezentant AA al grupului din Huedin care poate fi contactat direct  la numarul de telefon: 0747610688.

 

Reporter: Care credeti ca sunt impedimentele pentru ca un dependent  sa nu doreasca sa participe la un grup AA si cum credeti ca vor fi depasite, raportandu-ne la un oras relativ mic cum este Huedinul?

 

Mircea, reprezentant AA:   Din punctul meu de vedere, si cand spun asta este  vorba de un punct de vedere personal, nu de opinia AA-ului,  pentru ca AA-ul nu exprima astfel de opinii, eu cred ca in orice dependenta este foarte grea stigma care se pune de societate pe cel dependent. Dependentul este privit ca un om slab, un om rau de multe ori, unul care nu se tine de cuvant, etc.  Stim prea bine...Eu nu contest faptul ca multi exact asa sunt in perioada cat ei sunt acolo, in zona de dependenta. Dar insasi felul acesta de a-i privi este unul dintre principalele obstacole cu care un dependent se confrunta. Toti oamenii acestia sunt bolnavi, si ca in orice boala sunt intr-o perioada grea a vietii lor. O boala care ii face sa nu mai fie ei! Dar daca li se intinde o mana de ajutor si ei reusesc sa iasa din aceasta pasa neagra, ei sunt niste oameni minunati atat pentru familiile lor cat si pentru societate! Dar este greu de inteles lucrul asta pentru cei care nu au fost atinsi de acesta dependenta.

Apoi, mai este teama de a trai fara bautura. Unui alcoolic ii este foarte greu si sa-si inchipuie ca ar fi posibil pentru el sa nu mai consume, deoarece  atunci cand esti  acolo, in plina manifestare a bolii, singurul lucru care pare ca face bine este sa consumi.  Boala asta este ciudata. Cei aflati in dependenta alcoolica traiesc cu certitudinea ca singura cale pe care o pot urma este consumul.  De asta unii ajung in spital, ajung in inchisori si tot nu accepta ca ar fi bun pentru ei un alt drum. Altii mor.

Acum de depasit  aceste impedimente... o sa vada fiecare alcoolic in felul lui cum reuseste sa faca asta. Dar prin anonimatul participarii la grup, exact aceasta bariera se doreste a fi indepartata.  Iar faptul ca aici in Huedin sunt deja alcoolici care s-au recuperat, felul in care ei vor reusi sa exprime bucuria abstinentei va fi de mare ajutor si celor care doresc si au nevoie de acest program.  Spre exemplu, daca  participi la un grup AA si ti se spune:  „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureala” sau „poţi s-o iei de la capăt...” si omul care ti-o spune are pe fata bucuria abstinentei, puterea exemplului este cea care te poate determina sa te lasi de baut. Desi, pentu multi, boala este mai puternica.  Noi oricum suntem  liberi si suntem  recunoscatori!

 

Reporter:  Care este rata de succes a celor care participa la grupurile AA si doresc sa renunte la consum?

 

Mircea, reprezentant AA:   Scopul AA-ului nu este de a tine statistici.  Noi nu avem nici un fel de date empirice despre cati au intrat in program si cati au reusit. In alte state, organizatii care se ocupa cu astfel de statisctici, au studiat fenomenul AA si astfel exista unele evaluari. Aceste statistici spun ca procentul de reusita al celor care adera cu consecventa la  programul AA este in jur de  80%. Dar grupul celor care adera la program este de doar 5 % din randul noilor veniti. Din propria noastra experienta va putem spune ca aceasta se datoreaza faptului ca solutia A.A. presupune  abstinenta totala si acest aspect este unul foarte greu  de acceptat de catre un alcoolic in consum.


2610 Vizualizări.
Articol adăugat în 05 Decembrie 2016 ora 21:48 de către Admin.


Postat de DorothyKic în data de 18 Iulie 2017 ora 22:18

New software XRumer 16.0 + XEvil bypass ANY hard captcha
Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer20170718

Postat de DorothyKic în data de 19 Iulie 2017 ora 03:51

Revolutional software XRumer 16.0 + XEvil solve ANY hard captcha
Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer20170718

Postat de ArleneChisy în data de 22 Iulie 2017 ora 02:01

Revolutional package XRumer 16.0 + XEvil 3.0 recognize of captchas Google, Facebook, Captcha.Com, SolveMedia, Bing
Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer20170721

Postat de ArleneChisy în data de 22 Iulie 2017 ora 11:25

Revolutional package XRumer 16.0 + XEvil recognize of captchas more than 8400 types
Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
See you later ;)


XRumer20170721

Postat de ArleneChisy în data de 22 Iulie 2017 ora 16:50

Revolutional software XRumer 16.0 + XEvil 3.0 break of captchas Google, Facebook, Captcha.Com, SolveMedia, Bing
Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer20170721

Postat de ArleneChisy în data de 22 Iulie 2017 ora 21:57

Revolutional software XRumer 16.0 + XEvil 3.0 solve ANY hard captcha
Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer20170721

Postat de AgustinNup în data de 23 Iulie 2017 ora 00:40

noomi mattress review
top rated mattress 2017 <a href=http://valdesystems.com/>best memory foam mattresses 2017</a> top 5 mattresses 2017
best mattress to buy 2017 <a href=http://valdesystems.com/>macy mattress sale 2017</a> macy mattress sale 2017
top 5 mattresses 2017 <a href=http://topmattressreviews.org/best-mattress-to-buy-in-2017/>top rated mattress for 2017</a> best rated hybrid mattresses 2017
best memory foam mattresses for 2017 <a href=http://bestmattressreviewsandratings.com/best-mattress-to-buy-in-2017/>the best mattress of 2017</a> the best mattresses 2017
macy mattress sale 2017 <a href=http://innovasaber.com/best-mattress-to-buy-in-2017/>top rated mattresses for 2017</a> best mattresses in 2017
casper coupons <a href=http://valdesystems.com/casper-mattress/>casper coupon code</a> print casper coupon
leesa bed coupon code <a href=http://valdesystems.com/leesa-mattress/>leesa discount</a> leesa mattress coupon codes
amerisleep coupons <a href=http://valdesystems.com/amerisleep-mattress/>amerisleep coupons online</a> amerisleep mattress coupon
helix bed promo code <a href=http://valdesystems.com/helix-mattress/>free helix coupon</a> coupons helix
winkbeds bed promo code <a href=http://valdesystems.com/winkbeds-mattress/>code winkbeds</a> free winkbeds coupon code

best mattresses 2017 <a href="http://valdesystems.com/">best mattresses 2017</a> best memory foam mattresses for 2017
the best mattress of 2017 <a href="http://topmattressreviews.org/best-mattress-to-buy-in-2017/">best time to buy mattress 2017</a> best mattress 2017 for side sleeper
best mattress for 2017 <a href="http://bestmattressreviewsandratings.com/best-mattress-to-buy-in-2017/">the best mattresses 2017</a> best time to buy mattress 2017
best time to buy mattress 2017 <a href="http://innovasaber.com/best-mattress-to-buy-in-2017/">best crib mattress 2017</a> best rated mattresses 2017
casper discount codes <a href="http://valdesystems.com/casper-mattress/">casper com coupon code</a> caspers code
leesa promo code 75 <a href="http://valdesystems.com/leesa-mattress/">leesa dog bed coupon</a> coupon for leesa mattress
amerisleep bed promo code <a href="http://valdesystems.com/amerisleep-mattress/">amerisleep referral codes</a> amerisleep promo
helix mattress discount code <a href="http://valdesystems.com/helix-mattress/">helix discount</a> free helix coupon
print winkbeds coupon <a href="http://valdesystems.com/winkbeds-mattress/">coupon winkbeds</a> winkbeds discount code

Postat de ArleneChisy în data de 23 Iulie 2017 ora 03:09

Revolutional software XRumer 16.0 + XEvil break ANY hard captcha
Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer20170721

Postat de agrohimvuw în data de 23 Iulie 2017 ora 10:23

МИНЕРАЛЬНЫЕ УДОБРЕНИЯ
удалите,пожалуйста! <a href=http://agro-himiya.by/>.</a>


li.d.erpr.o.mo.2015s.u.per@gmail.com
l.i.d.er.prom.o2.0.1.5s.u.p.e.r@gmail.com
li.d.e.rp.ro.mo.2.0.1.5.su.pe.r@gmail.com
lid.er.p.r.o.mo201.5super@gmail.com
l.i.d.e.r.prom.o2.015.su.per@gmail.com


Adaugă un comentariu


Nume

Email

Subiect

Comentariu

Cod de verificare

Citeşte termenii şi condiţiile de utilizare

Interhit